Thursday, January 28, 2010

Bicara Buah Dada

soalan : Apa persamaan antara tesis & testis?
jawapan : Dua2 penting.



*saya sudah 8 minggu tidak tidur lena memikirkan tentang tesis yg masih belum siap. nak antar binding kat mana ye?

progres tesis saya terganggu tadi gara2 1 insiden yg saya sendiri sudah xberapa igt puncanya sbb terlalu marah hingga padam semua bahan bukti & juga nama defendan dr frenlist beberapa komuniti sosial maya. ya, insiden mlm tadi mmg cukup utk membuat saya marah sehingga darah naik lebih tinggi dari paras otak.


kadang2 bila berbicara
saya hanya perlukan teman
utk pinjamkan sepasang telinga utk mendengar
& bibir utk menjawab
serta mata utk melihat saya
& otak utk memberi respon yg sepatutnya.

itu saja.

xpayah ade solution pun xpe brader. xde hal.

lebih kurang sama la bile beronline mesej.

xkira la aku bebual pasal nasik ayam ke, pasal buah dada ke, pasal pundi kencing beruk ke. klu malas nak layan atau rasa xselesa, sila jelaskan secara mesra kawan & aku akan cuba carik kwn lain yg memahami atau sekurang2nye xjudge aku dlm masa beberapa saat atau sebaik saja mendengar tajuk topik. dan jgn risau, persahabatan kita akan berjln lancar & bahagia seperti monyet.

knp rmi kwn yg hanya terima perkara yg baik dari saya (cth: berpura2 menumpang simpati bila kau ditinggalkan mat rempit penipu) tp dlm masa sama menuduh saya suka tetek? tlg ubah persepsi anda semua ye. saya xpenah kisah langsung pasal buah dada (ok aku tipu).

damn! dulu saya mmg seorang yg ssh nak marah. dulu2 la.

temperature sgt tidak konsisten sejak akhir2 ni. saya percaya puncanya ialah duit, f.y.p. & tesis, xde job, kelas pagi, rokok mahal & paru2 semakin tidak sihat, rindu batu pahat & keluarga, pc semakin uzur, byk hutang (motor, rmh sewa, internet, yuran uitm, bil henpon, hutang nasik ng kwn2) road tax mati, slalu kena kejar anjing, ekzos moto bocor, speaker rosak, tayar keta botak, xterer2 main futsal, hon & tingkap kereta rosak, boxer hilang, henpon rosak, kasut futsal longgar, belting keta bebunyik 'drift', sleeping disorder, kedudukan geografi rmh baru, berat badan naik 0.02kg, penuaan, & kwn2 dlm kelompok yg semakin sedikit.

& harini hilang sorg lagi.
kurang lg 2 biji buah dada.
ah!! mamposla!!

cukup ok, cukup. penat la aku asik nak menjiwai perangai org je!
klu kau SUKA kucing & aku XSUKA lipas,
knp suruh aku bela kucing & lipas?


sbnrnye kan, aku dah lupe knp aku mrh sgt mlm td. btl. cuma yg aku igt, td aku marah.

apepun, fan arsenal sila berlatih menangis sblum membuat persembahan menangis mlm esok ye!!

oh lagi 1, sila hindarkan diri anda dari saya sekiranya anda sedang dalam keadaan PMS sbb saya bknlah seorang teman yg sentiasa mesra PMS. jgn lupa, saya bkn bf anda. anda xsedar bhw ketika PMS kebanyakan dari anda berperangai jauh lebih ganas dari godzilla. saya tidak bermaksud ofensif & saya bkn gay. tp percaya lah, mmg mcm godzilla.

fan arsenal, sila sambung berlatih menangis.


*ok ye puan farah, saya mengaku fakta yg bertanda * tadi hanyalah tipu helah org muda spt saya. saya janji nnt sy tnjuk progres. puan farah ni cantik, baik & wangi~~

13 comments:

Anonymous said...

binding hard cover kat sec 2 kat kedai dabel A tu~~

hajaribrohim said...

hahah!!!! apa beza testis dan tesis? munshi penah tanya soklan ni. aku jawab: tesis tidak menggembirakan dan testis sangat menggembirakan. :p

ajid dan tetek, sangat kool ok. apa ada hal!

Gooseberry//Yo said...

esok aku pms

Aizatul Luqman said...

hahah. i likeeee

maxxx said...

lu artist beb, sapa nak paham jiwa lu, sendiri mau ingat lah, hanya lu paham jiwa perasaan lu sendiri, move on bro!

D E M O N said...

ajid..kadang2 kite xkan dpt ape yg kite nk dr seorang yg berstatus kawan..so pedulikan saje..klu dia xnak dgr masalah kau..ade ramai lg yg sudi mungkin..hehee..jgn la marah2 ye ajid..kite kan penah gado tp ok je lepas tu..kau xbole applykan pada orng yg kau marah tu ke?? hehehehe

problem kite same la jid..duit..jom lepak sambil mengadu nasib :P

alienbiru said...

haha..emosi sungguh entry kali ni..nampak mcm lg marah dr insiden dato' dulu..hehe..rilek bro..dtang la umah aku..kedudukan geografi yg lebih gembira..

Anonymous said...

kah kah kah...aku ajak jadi usahawan kau tanak...la ni kau tengah sengkek sedangkan aku dgn member yang dengar nasihat aku tengah goyang kaki aja... kah kah kah

alkapon said...

ba alip ba btol! penat je aku bls sume komen td, xkuar rupenye. demi kengkwn aku tulis blk.

anonymous 30 jan - aku tau kau si rina tetek. jgn berpura2 menyamar jdk anonymous yg low profile ye.

hajar - aja dan tetek. sgt hot ok?

yo - jmp lg lps PMS ye

luqman - loike u too

maxxx - tq bro!

demon - btl tu nani. aku tau kau xsbr2 nak dgr aku menyanyi plak. n xmo gado2 sbb bile gado tetek bkn lagi benda yg menggembirakan. bab duet plak, MLM la bran? hahah

anonymous 3 feb - sila dedahkan identiti kau sbb seigt aku dah berkurun xde sape ajak aku jdk usahawan yg suke goyang kaki. rmi yg suruh aku berusaha tp xde sape pun suruh goyang kaki. sila dedahkan identiti jgn malu2. bknnye buat benda 'xhalal' kan?

Anonymous said...

ko datang umah aku kat danau kota..
skg aku rajin masak.. leeya ( tue kalu ko knl aku lagi)

alkapon said...

hai leeya lame xjmp!! ok leeya nnt aku dtg rmh kau kat danau kota kau masakkan aku chicken chop tau!

(kau ni leeya yg mane ar? blh bg info spesifik sket?)

hajaribrohim said...

ajid+aja+tetek. gila hot, ok?
jom chestbum!

alkapon said...

eh eh. alienbiru punye komen aku lupe balas.

kari rumah kau mane?? dtg la rmh aku dlu, kat sini best view mcm kat cameron highland ada ladang teh kat blakang rmh.


hajaribrohim : yeayh! dpt chestbump lagi!!! kau mmg mama mithali la jar. chestbum+tetek+aja = seronok smp lupa diri