Monday, August 4, 2008

Grid

Saya jumpa game bergrafik paling indah pernah dicipta dalam abad ini!

alkapon



alkapon


alkapon


kenapa? xberminat? laaa...saya kan lelaki sejati, xkan nak bercerita tentang tas tangan atau coli berspring pulak. mane saya tau.

ini kegilaan saya utk hari ini :
GRID


grafiknya sgt marvelous wlupun saya tidak suka game perlumbaan kereta yg serius begini. saya menggunakan sistem core2duo 1.8Gb, 3Gb DDR2, grafik kad radeon 1650 gamers edition & storan yg hampir infiniti ruangnya (hehe..paan makin cemburu) tp masih tidak mampu setkan grafik ke tahap maksima.

saya difahamkan bahawa sebahagian dari produksinya dibuat di Malaysia dan ramai org tempatan yg terlibat dalam penghasilan game ini.

lupa nak bagitau, saya sebenarnya seorang gamer yg selalu melupakan kawan2 bila terjumpa game yg hebat2 antaranya Call of Duty 4, Counter Strike Source (wlupun dah lama) dan juga game dari dulu hingga kini, NFS Underground - dah 5 tahun keluar tp gua masih ketagihan. sbb tu saya malas nak install. Daytona USA pun menjadi kegilaan saya di arked sejak 1998 dan menjadi punca utama kenapa result SPM saya macam haram j. punca keduanya ialah cikgu. cikgu pernah menampar saya di depan awek2 ketika form 5....alah malas nak citer. saya menjadi punca terakhir sbb saya masih mentah ketika itu.

ok, korek ka dyan. kerana komputer pelajaran sekolah saya hancur, kerana komputer jugalah kini anda sedang membaca post ini. any suggestion utk game yg seronok dimainkan? bgtaula brader! org tua pun main game jgk, bkn bdk2 je. saya gilakan grafik yg hebat tahap kayangan. eh oklah! sori geng! gua mao lumba.

2 comments:

WhOSeNT said...

gengre kegemaran gwe nie...
gwe pakse gak install kat pc gwe...
walupun pc spec zaman awal melenium...ahahaha...

p/s : takat nie wa blom penah kalah lg secara total NFS...ehehehe...erk!!

Encik Rizal said...

dah main turok yg baru??
sori.. aku kureng minat ngan racing2 nih.. walaupun graphic power. klu bunuh2 xpe... turok baru ni pun agak setanding ngan grafik grid..